Red Bull Ice Cross
9

Naasz i Legere na vrhu poretka u najatraktivnijoj klizačkoj disciplini

D. B.
Cameron Naasz i Jasqueline Legere su novim pobjedama u kanadskom Pierceu istakli kandidature za naslov najboljih ove sezone u Red Bull Ice Cross Svjetskom prvenstvu u spustu. Njih dvoje su proteklog vikenda došli do druge pobjede u trećoj ovosezonskoj utrci najatraktivnije discipline brzog klizanja.

Amerikanac Naasz, koji je proteklog mjesec na francuskim Alpama ostvario svoj prvi trijumf u sezoni, ovog puta nije ostavio ni promil šanse svojim rivalima Iulianellu i Crollaxu u borbi za 250 bodova, koliko je pripalo pobjedniku utrke u Kanadi.

U ženskoj konkurenciji je trijumfovala domaća favoritkinja Jasqueline Legere iz Quebeca, pobijedivši u dramatičnoj završnici sunarodnjakinje Myriam Trepanier i Maxie Plante, te braniteljicu naslova, Amandu Trunzo iz SAD-a.

Domaćini su imali najviše razloga za slavlje i u juniorskoj konkurenciji, gdje je Kanađanin Mike Tremblay pobijedio u finalu Britanca Andrewa Worlinga i sunarodnjaka Damiena Gouzea.

U Red Bull Ice Cross spust utrkama, neustrašivi klizači spuštaju se stazama dužine do 700 metara ispunjenih brojnim preprekama. Utrkuju se po četiri klizača istovremeno, koji dostižu brzine od 80 kilometara na sat. Najbolja dvojica idu u sljedeću rundu i tako sve do najbolje četvorice koja se takmiče u finalnoj utrci.

Ovisno o težini staze i bodovima koje osvaja pobjednik, utrke su označene kao ATSX 250, 500 i 1000. Pobjednici utrke u Pierceu nagrađeni su sa po 250 bodova.

Red Bull Ice Cross Svjetsko prvenstvo u spustu nastavlja se 8. februara utrkom u finskom Rautalampiju koja nosi oznaku ATSX 500.