sport
41

NAAFS Fight Nite 1 u Splitu: Pet bh. boraca učestvuje na takmičenju

Piše: O. T.
North American Allied Fight Series (NAAFS) je u SAD-u održao preko 150 događaja i sa preko 10 godina iskustva dolazi u Evropu. Prva borba na evropskom tlu biće održana 6. decembra na splitskim Gripama. Bosna i Hercegovina će na ovom takmičenju imati pet predstavnika.

U srednjoj kategoriji sastaju se dva bh. borca, Ermin Hodžić iz kluba Pretorian Sarajevo i Senad Bašić iz kluba HK Grappling Tuzla. Hodžić ima skor od četiri pobjede i jednog poraza, dok je Bašić do sada upisao tri pobjede i dva poraza.

U lakoj kategoriji bh. predstavnik Ahmed Vila koji nastupa za klub Pretorian Sarajevo borit će se protiv domaćeg borca Ivana Vladimira iz Splita.

U poluteškoj kategoriji Adnan Aščić iz kluba Only One Travnik pobjedu će tražiti protiv Ivana Erslana iz Hrvatske.

Suvlasnik NAAFS-a je UFC-ov borac Stipe Miočić koji po prvi put u Europu donosi potpuno novi level MMA borbi po UFC pravilima što garantira vrhunske mečeve.

Ovo je odlična platforma za naše borce da eventualno dobrim nastupima dobiju pozive i na borbe koje će se održavati u ostalim dijelovima Evrope, a samim tim otvara se mogućnost nastupa i u SAD-u.

Mečevi će se održavati po pravilima po kojima se održavaju borbe u UFC-u, a kao gost na priredbi najavljen je legendarni hrvatski borac Mirko Filipović.