{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Sarajevo Polumaratonu očekuje se 1.000 učesnika

3.9.2012. u 08:48
6
4
Na Sarajevo Polumaratonu očekuje se 1.000 učesnika
6
Na Sarajevo Polumaratonu očekuje se 1.000 učesnika
Za 6. Sarajevo Polumaraton koji će se održati 16. septembra 2012. do sada se putem web stranice www.sarajevomarathon.ba prijavilo preko 200 učesnika iz 18 zemalja (Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Francuska, Irska, Njemačka, Austrija).
Posebno je značajan interes za "Securitas Fun Run" kratku trku od četiri kilometra gdje se očekuje učešće između 500 i 700 učesnika, čime će ukupni broj učesnika i učesnica na startu obje trke biti oko rekordnih 1000, što je izvrsno za promociju grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

"Sarajevski Polumaraton iz godine u godinu dobija na značaju što potvrđuje porast broja učesnika i učesnica, kako rekreativaca tako i trkača koji se natječu na svjetskim maratonima", istakao je Franjo Šola, predsjednik udruženja "Marathon" Sarajevo, objasnivši da se očekuje prisustvo nekoliko elitnih trkača iz regiona koji su nastupili na olimpijskom maratonu u Londonu. Od posebne važnosti su uloga i podrška u projektu koju će osigurati NATO.

"Pozivamo sve rekreativce da, ako već ne mogu istrčati 21 kilometar, učestvuju u Securitas Fun Run trci od 4 kilometra i budu dio ovog sportsko-humanitarnog projekta", naglasio je Šola najavivši interes predstavnika diplomatskog kora za ovu trku. On je podsjetio da će po uzoru na svjetske maratone, dio prihoda biti usmjeren Centru za kreativno odrastanje za djecu sa posebnim potrebama

Online registracija, dodatne informacije i o Polumaratonu, kao i o trci Securitas Fun Run dostupne na oficijelnoj web stranici Polumaratona www.sarajevomarathon.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: