Ovog vikenda
11

Na plivačkom mitingu Mladi za mlade učestvuje 311 takmičara iz šest država

Klix.ba
Za dane vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka Sarajevo održat će se najveći plivački miting Head cup Mladi za mlade.

Na ovogodišnjem takmičenju učešće će uzeti 311 takmičara iz 25 plivačkih klubova i šest država: BiH, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i Turska, koji će se natjecati u pet disciplina za mušku i žensku kategoriju i na taj način boriti se za vrijedne novčane nagrade.

Organizatori mitinga uz pomoć sponzora obezbijedili su novčane nagrade za prva tri mjesta muške i ženske kategorije. Novčane nagrade za prvo mjesto iznosi po 600 eura, drugo mjesto 300 eura i treće mjesto 200 eura. Pored medalja i novčanih nagrada u okviru programa mitinga planirana je Grand prix trka u disciplini 50 m kraul za mušku i žensku kategoriju za koju je sponzor obezbijedio vrijedne nagrade.

Već sedmu godinu za redom udruženje "Mladi za mlade Sarajevo" i plivački klub "Sport time" u suorganizaciji sa Olimpijskim bazenom Sarajevo organizuju najmasovniji plivački miting koji se ove godine održava pod Generalnim pokroviteljstvom Head grupacije, zbog čega ove godine nosi naziv Head cup Mladi za mlade.

U subotu, prvog dana mitinga s početkom u 9 sati bit će upriličeno Svečano otvaranje VII Internacionalnog plivačkog mitinga Head cup Mladi za mlade.

Svečanom otvaranju mitinga prethodit će Svečani defile plivačkih klubova, zatim obraćanje sponzora, te otvaranje mitinga. Miting će svečano otvoriti Damir Numanović, direktor Volvo centra BiH.

Plivački miting održat će se subotu i nedjelju u terminima od 07:30 do 13 sati i od 15:30 do 19 sati.

Največi plivački miting otvoren je i za javnost, tako da svi ljubitelji plivanja mogu doći i gledati takmičenje. Cijena ulaznice je 2 KM za cijelodnevni program, a ulaznice se mogu kupiti na ulazu u tribine Olimpijskog bazena Sarajevo.