|

Na humanitarnom turniru Begovićeve fondacije zaigrali Di Matteo, Cudicini, Cech...

Na humanitarnom turniru Begovićeve fondacije zaigrali Di Matteo, Cudicini, Cech...
3
Klix.ba
16.5.2018. u 14:17
2
komentara
3

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Fondacija Asmir Begović ove sedmice je u londonskom Burhill klubu uspješno organizovala drugi ABF Golf Classic, golf turnir humanitarnog karaktera na kojem su sudjelovale brojne poznate ličnosti, a čiji je cilj bio skupljanje sredstava za projekte koje Fondacija planira u budućnosti.
Golmanu Bournemoutha i reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmiru Begoviću pridružili su se mnogobrojni prijatelji i gosti, među kojima su bili i Petr Cech, Roberto Di Matteo, Peter Odemwingie, Carlo Cudicini i Charlie Daniels, a ukupno je na turniru sudjelovalo više od 60 igrača. Nakon sportskog dijela, u kojemu je ekipa predvođena Begovićem kao kapitenom zauzela drugo mjesto, održana je i dobrotvorna večera, kao i aukcija nogometnih memorablija.

”Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg turnira odlučili smo pretvoriti ga u tradiciju i pokazalo se da nismo pogriješili. Još jednom smo dobili veliku podršku naših prijatelja i potvrdili da na njih možemo računati i budućnosti. Kroz ovakve događaje želimo pokazati ljudima kolika je važnost izgradnje i obnove sportske infrastrukture za djecu u BiH, ali i u Engleskoj”, rekao je Begović zahvalivši se sponzorima i svima onima koji podržavaju njegovu Fondaciju

Fondacija Asmir Begović osnovana je 2013. godine upravo s jasnim ciljem da pomogne obnovu i izgradnju sportske infrastrukture za djecu u BiH i Engleskoj. Do sada je ABF sudjelovao u brojnim projektima, među kojima su izgradnja igrališta u školama za djecu s poteškoćama u Sarajevu i Tuzli, a nedavno je dovršen i projekt u Srebrenici gdje je Fondacija zajedno s drugim humanitarnim organizacijama sudjelovala u izgradnji kompleksa školskih terena.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...