{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na EYOF-u će učestvovati 48 zemalja iz cijelog svijeta

12.4.2018. u 20:54
93
11
Na EYOF-u će učestvovati 48 zemalja iz cijelog svijeta
93
Na EYOF-u će učestvovati 48 zemalja iz cijelog svijeta
S osjećajem časti i zadovoljstva obavještavamo vas da je 303 dana, prije početka festivala, 48 država potvrdilo potvrdilo svoj dolazak na Evropski zimski omladinski olimpijski festival (EYOF 2019) u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, koji će biti održan od 09.-16. februara 2019. godine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na festivalu se očekuje 1500 sportista iz 50 Evropskih zemalja, s tim da države Azerbejdžan i Malta, vjerovatno neće biti u mogućnosti potvrditi učešće, obzirom da nemaju dovoljno takmičara u zimskim sportovima. Takođe, direktno u organizaciju će biti uključeno blizu dvije hiljade ljudi, od toga 1200 volontera.

Jedna od otežavajućih okolnosti za održavanje festivala bila je finansijska podrška Vlade Republike Srpske. Međutim, prethodne sedmice predsjednik Republike Srpske, g. Milorad Dodik, razgovarao je u Banjoj Luci sa predsjednikom Evropskog olimpijskog komiteta Janezom Kocijančić, predsjednikom OK Srbije Božidarom Maljković, predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Mateš, Marjanom Kvesić predsjednikom OK BiH i Sinišom Kisić, potpredsjednikom OK BiH o organizaciji Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF 2019)., i tom prilikom dao punu podršku ovom projektu i izrazio vjerovanje da je održavanje ovog najvećeg sportskog događaja, poslije ZOI 84, od velike važnosti za RS i BiH. Naredne sedmice očekuje nas četvrta posjeta Koordinacione komisije Evropskog olimpijsko komiteta.

EYOF 2019, nastavlja sa promocijom svojih aktivnosti, te nas od 13.-15. aprila očekuje učešće na Inter Dance festivalu. Riječ je jednom od najznačajnijih i najvećih plesnih festivala Jugoistočne Evrope te događaj koji okuplja preko 4000 posjetilaca, a 3000 takmičara iz oko 12 zemalja. Takođe, u mjesecu maju, EYOF 2019 posjetiće dva velika sportska sajma u Sarajevu i Banja Luci.

"Za sve građane spremamo i jedno veliko iznenađenje u centru grada, o čemu ćemo više pričati uskoro", poručuju iz EYOF 2019.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: