sport
0

Na Evropskom juniorskom prvenstvu u atletici šest atletičara iz BiH

FENA
Šest atletičara iz Bosne i Hercegovine učestvuje na Evropskom juniorskom prvenstvu u atletici u Hengelu u Holandiji.

U kvalifikacionim utrkama održanim prvog dana Nedim Čović i Boris Suslovski plasirali su se u polufinale ovog takmičenja među 16 najboljih juniora Evrope u svojim disciplinama.

Čović je 100 metara istrčao za izvanrednih 10.67 i time izjednačio svoj najbolji rezultat i juniorski rekord BiH, dok je Boris Suslovski plasman u polufinale izborio rezultatom 48.56.

Nažalost, Nedim Čović nije uspio zbog grča u potkoljenici završiti polufinalnu utrku na 100 m, održanu istog dana u večernjim satima. Nije se radilo o ozbiljnoj povredi, pa će Čović pokušati da u nastupu na 200 m bude još uspješniji.

Gorani Cvijetić, koja je nastupila u kvalifikacionoj utrci na 400 m pr., nedostajalo je samo pet stotinki da se plasira u polufinale. Ona je s rezultatom 1:00.48 bila 17. u konkurenciji 25 najboljih juniorki Starog kontinenta u ovoj disciplini i prva u grupi onih koji nisu izborili plasman u polufinale.

"Atmosfera u ekipi je izvanredna i očekuje se da će i u preostalim nastupima Borisa Suslovskog u polufinalu na 400 m, Nedima Čovića na 200 m, Adnana Malkića na 110 m pr. i Bojana Džide u bacanju kugle, te štefete 4x100 m biti ostvareni dobri rezultati i plasmani", navodi se u saopćenju Atletskog saveza BiH.