Sarajevo
0

Na bazenu Otoka novi vaterpolo turnir

Sarajevo-x.com
U organizaciji Vaterpolo kluba Bosna ovog vikenda nastavljaju se aktivnosti na organizaciji vaterpolo utakmica u Sarajevu. Naime gosti „Studenata“ ovog vikenda su ekipe VK Pallace, VK Stikovica –obje iz Dubrovnika,kao i ekipa VK Osijek, član Hrvatske 1B lige.

Nakon godišnjeg remonta bazena i atraktivnog turnira „Sarajevo champion challenge“ vaterpolisti Bosne nastavljaju sa svojim redovnim aktivnostima. Do organizacije državnog saveza i početka BH lige, Studenti rade na organizaciji prijateljskih turnira i utakmica, a sve u cilju sto veće popularizacije vaterpolo sporta.

"Nasa želja je što više približiti ovaj sport našim mladim i maksimalno se posvetiti njihovoj edukaciji i trenažnom procesu u vaterpolo sportu, ali prije svega uticati na njih pedagoski i kroz ovaj teški, ali atraktivni sport sklanjati ih sa ulica i i zgraditi u njima zdravi i kolektivni sportski duh“ ističu u VK Bosni.

“Obzirom na ukupna dešavanja u društvu i porast kriminala i loših događanja, smatramo da možemo uz ostale sportove naravno biti nosioci pozitivne energije koja nam je danas potrebna više nego ikada“, smatraju u redovima „Studenata“

Važno je napomenuti da je turnir prijateljskog karaktera i da rezultat nije u prvom planu, mada iz Bosne poručuju da ce svakako pružiti snazan otpor ekipama iz Hrvatske i pokazati da vaterpolo uprkos velikim sumnjama ima budućnost u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.