{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na 3. ekonomijadi u Sarajevu skoro 500 učesnika

F
2.3.2007. u 13:26
0
0
Na 3. ekonomijadi u Sarajevu skoro 500 učesnika
0
Na 3. ekonomijadi u Sarajevu skoro 500 učesnika
Pozivu za sudjelovanje na 3. ekonomijadi u Sarajevu, koja se održava od 1. do 5. marta, odazvalo se skoro 500 predstavnika fakulteta iz Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, BiH, te Austrije i Ukrajine, a sve sportske aktivnosti se odvijaju u dvoranama KSC Skenderija i FIS-a.
Završne utakmice sportskih natjecanja, kako je danas na konferenciji za novinare saopćio Vedran Zametica, projekt koordinator ove manifestacije, čiji su organizatori udruženje mladih “Vision” i Ekonomski fakultet u Sarajevu, bit će održane u subotu, 3. marta, nakon čega će uslijediti proglašenje pobjednika i dodjela priznanja.

Učesnicima 3. ekonomijade su ponuđeni i drugi brojni programi, kao što su: turistički obilasci Sarajeva pod nazivom 'Tour de Sarajevo', promocije bosanske kuhinje u zakupljenim restoranima, izleti na okolne planine i slično, a za njih je priređena i posebna brošura koja govori u kulturi, historiji i aktuelnom životu u Sarajevu.

Sve to, kako je rečeno, omogućeno je zahvaljujući brojnim pokroviteljima i sponzorima manifestacije, između ostalih, BH Telecomu, Bosnalijeku, Gradskoj upravi Grada Sarajeva, Sarajevskoj pivari, kompaniji 'Jami' i drugima.

Cilj ovoga sportsko-zabavnog okupljanja studenata ekonomskih fakulteta iz regije, kako je istaknuto, jeste da se izgradi mreža studenata ekonomskih i poslovnih fakulteta iz Evrope koji će, kao budući poslovni ljudi, stečena prijateljstava proširiti i na međusobnu poslovnu suradnju, promovirajući Sarajevo kao centar okupljanja budućih lidera Europe.

Svi učesnici 3. ekonomijade smješteni su u Hotelu “Saraj”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: