Kreću pripreme
95

Mulalić okupio igrače Željezničara i obavio prozivku, otkrio i kakav je plan s pojačanjima

D. P.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara danas su krenuli s pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i Kupu, a tim povodom trener Edis Mulalić obavio je prozivku.

Mulalić je na početku okupljanja poručio da je pauza bila nešto duža, ali da je svima bila potrebna. Objasnio je plan priprema.

"Pauza je bila malo duža, ali nam je dobro došla jer smo zbog Svjetskog prvenstva ljetos kraće odmorili. Svima je potreban odmor, a ja prvi sam se zaželio rada i priprema. Prva faza priprema je u Sarajevu, gdje ćemo odigrati jednu utakmicu. Nakon toga od 22. do 30. januara idemo u Konjic i tu ćemo odigrati dvije utakmice. Nakon toga idemo u Međugorje, a onda smo u Sarajevu pred Leotar i Kup. U te četiri faze odigrat ćemo šest utakmica. Četiri protivnika imamo sigurno jer su nam dva protivnika otkazala, ali ćemo ih pronaći", rekao je Mulalić.

Nekoliko novih igrača našlo se danas na prvom treningu Željezničara i to su igrači koji su stigli na probu. Mulalić poručuje da neće biti dovođenja igrača kako bi se samo popunio broj, već je cilj da to budu ciljana pojačanja.

"Što se tiče novih igrača, pojačanja ne treba dovoditi da bi zadovoljili samo formu. Treba igrač biti bolji od našeg koji je trenutno tu. Tako ćemo dovoditi igrače. Zima je nezgodna jer su svi dobri negdje pod ugovorima s ostalim klubovima. Imali smo razgovore s par igrača, koji su se okrenuli drugim stranama. Bit ćemo aktivni, to je sigurno, ali neće biti dovođenja forme radi", dodaje Mulalić.

O imenima trener Željezničara nije želio govoriti. Potvrdio je i da su neki transferi "propali", nakon što nije došlo do dogovora.

"Znate šta nam je bila boljka u prošloj sezoni. Pokušat ćemo dovesti igrače koji su bolji od onih koje sada imamo. Lakše je doći do cilja kad imaš uigran tim. Ne želimo trpati igrače na pozicijama koje imamo popunjene, već samo da dovodimo igrače koji će sigurno pomoći", ističe Mulalić.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Trener Željezničara iskoristio je priliku i još jednom se zahvalio navijačima Plavih koji su organizovali akciju i postali sponzori kluba.

"Svaka čast navijačima, što se tiče akcija i današnje posjete. To nigdje nema i nisam ni sumnjao. Ovo je obaveza više da im vratimo igrama", dodao je Mulalić.

Za kraj, trener Plavih je poručio i da rezultati mogu biti bolji na proljeće pošto su mu ovo treće pripreme s klubom.