sport
0

Mourinho novi ambasador Sportskih igara mladih

Sarajevo-x.com
Jedan od najvećih trenera današnjice José Mourinho, trener fudbalskog kluba Real Madrid, postao je novi ambasador Sportskih igara mladih.

Kao ambasador, Mourinho će pomoći u promovisanju zdravog načina života kroz sport i zabavu, ali i širenju ove najveće sportsko-amaterske manifestacije koja se nakon 15 godina organizacije u Hrvatskoj, ove godine održala i u Bosni i Hercegovini.

Uspješna organizacija Sportskih igara mladih u našoj zemlji, u okviru koje se okupilo 11.000 dječaka i djevojčica iz 23 bh. grada, doprinosi i krajnjem cilju igara, a to je da postanu Evropske Sportske igre mladih.

Na ovaj način, Jose Mourinho se pridružio plejadi poznatih sportista koji su dali podršku Igrama, a samo nekih od njih su Sir Dave Richards, predsjednik Premier Lige kao počasni predsjednik Igara, Ivica Osim počasni predsjednik Igara u BiH, te ambasadori Vedad Ibišević, fudbaler Hoffeinheima, Danijel Šarić, golman rukometne ekipe Barcelona, Sven Göran Eriksson, Franz Beckenbauer, David Beckam, Luis Figo, Predrag Mijatović, Goran Ivanišević i mnogi drugi.