Unitedov menadžer
48

Mourinho: Ibrahimović može da ide, želimo da Fellaini ostane

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Portugalski stručnjak Jose Mourinho u svom stilu je prokomentarisao vijest o navodnom odlasku Zlatana Ibrahimovića iz Manchester Uniteda i između redova poručio da mu neće stajati na putu da ode s Old Trafforda.

"Ništa mi nije rekao. Sve što sam čuo i saznao o tom transferu je iz medija. Zlatan mi ništa nije spomenuo tako da ne znam ništa o tome. On je u posljednjoj godini ugovora i ako je istina da vidi budućnost u drugom klubu, u drugoj zemlji, onda smo spremni da mu pomognemo i stvorimo uslove da se to ostvari. Ne želimo da mu otežavamo život", rekao je Mourinho.

Podsjetimo, američki i ostrvski mediji su jutros objavili da su Los Angeles Galaxy i Ibrahimović obnovili pregovore o selidbi švedskog asa i da su sponzori spremni da plate ogromna primanja proslavljenog napadača.

Također, tema na Mourinhovoj konferenciji za medije bio je i Marouane Fellaini kojem naljeto ističe ugovor s Unitedom.

"Marouane je veoma važan igrač za nas. Veliki je profesionalac koji daje sve od sebe da pomogne timu. Postoji volja s moje strane, sa strane kluba i s njegove strane da ostane u klubu. Svi želimo sretan kraj", poručio je Mourinho.