Hard enduro
126

Mototrka "Days of Revenge" 7. i 8. jula na Bjelašnici

Klix.ba
NVO Horizont će na olimpijskoj planini Bjelašnici u subotu i nedjelju 7. i 8. jula 2018. godine organizovati petu mototrku "Days of Revenge" u hard enduro disciplini.

Na trci će učestvovati oko 100 vozača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Njemačke i Bosne i Hercegovine koji će se boriti za titulu najbržeg vozača.

Centralna dešavanja su ispred hotela Bjelašnica, Babin Do, gdje će posjetioci moći uživati u ovom sportu, ali i u dobroj zabavi.

Ove godine gost trke je David Knight, prošlogodišnji pobjednik i trostruki prvaku u enduro disciplini koji u moto svijetu važi za jednog od najbržih.

U subotu 7. jula vozi se prolog, odnosno specijalni test sa preprekama, nakon čega će uslijediti prva trka dužine 20 kilometara. Finalna trka vozi se u nedelju 8. jula, a takmičare očekuje staza dužine 40 kilometara.

Trka se vozi u tri kategorije, "Expert", "Hobby" i "Veteran". Vozače očekuju brutalni usponi i brojne prepreke kao i prolazak deset kontrolnih tačaka, a trku moraju završiti za šest sati.