Paradoks na Neretvi
1

Mostarski klub evropske utakmice igra u Jablanici jer nema adekvatnu dvoranu u svom gradu

G. Š.
Mostarski futsal klub Stari Grad Staklorad, koji je i prvak Bosne i Hercegovine ove je godine domaćin UEFA-ine Lige prvaka, ali u Jablanici, jer u svom gradu nema adekvatnu dvoranu za održavanje evropskih utakmica.

Paradoks da klub iz najvećeg hercegovačkog grada utakmice igra u Jablanici, jedan je od odraza stanja u Mostaru, infrastrukturnih nedostataka proisteklih iz političkih problema zadnjih decenija.

Takmičenje grupe 8 Glavne runde UEFA-ine Lige prvaka u futsalu u Jablanici je počelo u srijedu, te su dva kola već odigrana, a treće je na rasporedu danas.

Posljednje utakmice igrat će Kampuksen Dynamo – Dinamo Plus i Mostar SG Staklorad – Hovocubo, a samo će se pobjednik grupe plasirati u elitnu rundu Lige prvaka, među 16 najboljih futsal ekipa Evrope.

Predsjednik mostarskog kluba Amel Bajgorić kaže kako je uprkos činjenici da Mostar nema adekvatnu sportsku dvoranu ponosan što je Mostarski futsal klub Stari Grad Staklorad Ligu prvaka ponovo doveo u Hercegovinu.

"I pored činjenice da smo domaćini u Jablanici očekujemo veliku podršku sa tribina. Nadamo se da će publika biti naš šesti igrač i da će nas nositi do pobjede", kazao je Bajgorić.

Adekvatne dvorane, sportski tereni, te olimpijski bazen su dugi niz godina kamen spoticanja mostarskim klubovima i sportašima, ali ujedno i motivacija da postižu izvrsne rezultate na svim poljima i pišu novu historiju u svijetu sporta, te bilježe u sam vrh svoj grad Mostar.