Futsal Liga prvaka
84

Mostar SG Staklorad sutra igra historijsku utakmicu

Klix.ba
Ljubitelji sporta u Mostaru sa nestrpljenjem očekuju sutrašnji dan i turnir preliminarne faze Lige prvaka u futsalu, koji se u gradu na Neretvi održava od 23. do 26. avgusta, a pobjednik će se plasirati u narednu fazu koja se igra u Rumuniji.

Mostar SG Staklorad u prošloj sezoni osvojio je duplu krunu, a za plasman dalje trebat će biti bolji od albanskog Flamurtari Vlore, najboljeg turskog sastava Arnavutkoy Belediye Spor i Narva United iz Estonije.

Mostarci se nadaju nastavku dobrih igara i uspjeha, a dvorana u Sjevernom logoru za ovaj turnir je posebno uređena. U ovim historijskim mečevima dres Mostar SG Staklorada nosit će: Stanislav Galić, Rijad Memić, Bekir Hodžić, Vladan Vesić, Daniel de Souza, Tarik Džemić, Benjamin Šikalo, Dejan Pavlović, Kristijan Radin, Marijo Aladžić, Saša Babić, Nermin Kahvedžić, Enis Isaković, Anel Radmilović, Haris Kajtaz, Mirko Hrkać, Elvir Salčin, Josip Bošković, a trener je Mirsad Fazlinović.

Velike zasluge za posljednje uspjehe kluba imaju i predsjednik skupštine Esad Elezović, predsjednik kluba Amel Bajgorić, potpredsjednici Omer Pajić i Izet Sahović, Alen Đuliman, Mili Husenagić...

Delegacija kluba na žrijebanju
Delegacija kluba na žrijebanju

"Ovo je historijska utakmica za naš klub, ali i grad Mostar. Mislim da je ovo najbolji poklon svim Mostarcima, a posebno našim vjernim navijačima koji imaju velike zasluge za posljednje uspjehe. Bez njih teško da bi osvojili duplu krunu i sutra igrali utakmicu u 21:15 sati protiv Arnavutkoy Belediye Spor. Uprava je odradila svoje obaveze, kao i trener kluba, a ostalo je sve na igračima koji su spremni fizički i psihički. Vidljivo je po zalaganju i treniranju da i oni isto žele prolaz u drugi krug Lige prvaka", kaže predsjednik kluba Amel Bajgorić.

Generalnu probu pred turnir Mostarci su imali protiv šampiona Crne Gore ekipe Titograda koju su pobijedili rezultatom 5:2.

Karte za preliminarni turnir već se mogu kupiti na blagajni dvorane u Sjevernom logoru, a cijena dnevne karte iznosi 5 KM.