Na domaćem terenu
346

Mostar SG porazio prvaka Izraela u prvoj utakmici kvalifikacija za futsal Ligu prvaka

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Puna dvorana u USRC "Mithad Hujdur Hujka" svjedočila je pobijedi Mostar SG Staklorada nad najboljom futsal ekipom iz Izraela, Maccabi Nahalat Yitzhak Tel Aviv. Konačni rezultat prve utakmice pretkvalifikacijskog turnira UEFA futsal Lige prvaka bio je 4:0.

Domaćin je od početka krenuo punom snagom, dominirao je minijaturama De Lima Da Silva koji nakon solo akcije pogađa već u prvoj minuti. Na pauzu se otišlo s 2:0, drugi gol dijelo je Vladana Vesića.

Do kraja je za Mostar SG Staklorad poentirao i Kahvedžić, bilo je to nakon udarca De Souze. U posljednjoj minuti stalni rizik igre bez golmana Izraelaca kaznio je golman domaćih Stanislav Galić, pogodivši preko cijelog terena za konačnih 4:0.

U ovoj utakmici naš prvak bio je bez usluga najboljeg igrača Marija Aladžića, koji je odrađivao kaznu zbog crvenog kartona iz prošle sezone.

U prvoj utakmici današnjeg programa od 19:00 sati odlični danski prvak JB Futsal Gentofte nadigrao je škotski Wattcell FC rezultatom 6:0.

Sutra od 19:00 sati igraju Maccabi Nahalat Yitzhak i Gentofte, dok domaćin od 21:15 igra protiv neuvjerljive škotske ekipe Wattcell FC.