4. septembra 2021.
540

Mostar prvi put domaćin Evropskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Mostar će po prvi put u svojoj historiji biti ponosni domaćin Evropskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu 4. septembra i okupiti vrhunske sportaše te grad na Neretvi i Bosni i Hercegovinu mapirati u središte sportske javnosti.
Održavanje velikog sportskog događaja u našoj zemlji izborila je Elma Škaljić iz Bodybuilding kluba "Mo klub" iz Mostara koja je predstavljajući našu zemlju po prvi put u historiji BiH donije svjetsko zlato u profesionalnom bodybuildingu i fitnessu u našu državu.
Elma Šaljić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Elma Šaljić (Foto: G. Š./Klix.ba)

"Zahvaljujući svim mojim rezultatima dobili smo Evropsko prvenstvo u našem gradu i jako sam ponosna što sam uspjela svom gradu priuštiti tako jedan veliki događaj", kazala je svjetska šampionka u profesionalnoj ligi i predsjednica IBFF Federacijeza BiH Elma Šaljić.

Evropsko prvenstvo održat će se 4. septembra i očekuje se dolazak takmičara i velikog broja zemalja, a tačan broj učesnika još se ne zna jer se kandidati mogu prijavljivati sve do 8 sati na dan takmičenja, koje će se održati u sportsko rekreativnom centru "Midhat Hujdur Hujka".

"Ovo je veliki događaj i moram kazati da imamo punu podršku Grada Mostara, kao i Sportskog saveza Grada Mostara, ali očekujemo i da sve ustanove stanu uz ovako veliki događaj, jer ovo je sad ulaznica za sljedeća prvenstva koja će se događati. Moramo osvjetlati obraz našeg grada i naše države", kazala je svjetska šampionka u Mostaru.

Elvedin Škaljić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Elvedin Škaljić (Foto: G. Š./Klix.ba)

Da će se takmičari iz naše zemlje predstaviti u najboljem svjetlu niti malo ne sumnja predsjednik bh. ogranka međunarodne NABBA WFF federacije Elvedin Škaljić, koji kaže da se 10 takmičara iz BiH aktivno prirema, što svjedoči i koliko se ova sportska disciplina popularizirala u BiH.

Direktor takmičenja u bodibuildingu i fitnesu, Amel Bajgorić ističe kako se organizacijom Evropskog prvenstva u Mostaru pravi senzacionalna priča koja do sada nije viđena u BiH i da ovaj događaj i Mostar iz kojeg sportaši na raznim poljima postižu zavidne rezultate na svjetskoj sceni zaslužuju podršku svih nivoa vlasti.

Senad Kevelj (Foto: G. Š./Klix.ba)
Senad Kevelj (Foto: G. Š./Klix.ba)

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj je zahvalivši se svjetskoj šampionki za promociju Mostara, kazao kako je ovo dokaz da se sportski život u Mostaru odvija dobro.

Dženan Duraković (Foto: G. Š./Klix.ba)
Dženan Duraković (Foto: G. Š./Klix.ba)

Marketing menadžer Evropskog prvenstva u bodybuildingu Dženan Duraković naglašava kako je ovaj događaj veliki potencijali za turizam u Mostaru, jer kako navodi nekoliko će stotina takmičara sa svojim timovima doći čak i sedam dana prije takmičenja kako bi se prilagodili klimi i spremili za takmičenje, a njihov boravak će puniti gradske i državne blagajne.