Asafa Powell
0

"Mogu pobijediti i Bolta i Gaya"

Totalsport
Asafa Powell (Foto: Reuters)
Asafa Powell (Foto: Reuters)
Bivši svjetski rekorder na 100 metara Asafa Powell još je jednom odgovorio kritičarima koji tvrde da nije atletičar za najveća takmičenja.

Jamajčanin je bio najbrži čovjek svijeta na "stotki" tri godine prije "eksplozije" Usaina Bolta 2008. No, uprkos tome, od pojedinačnih dosega ima tek dvije bronze sa svjetskih prvenstava, a na tronu nikad nije bio. Danas za to krivi povrede.

"Ljudi pričaju da na velikim takmičenjima ne pokazujem najbolje od sebe. Možda tako i izgleda, ali problem je uvijek bio isključivo fizičke prirode, ne mentalne", izjavio je 28-godišnji Powell, a onda poslao poruku Boltu i Amerikancu Tysonu Gayu.

"Ako budem fizički spreman, ne vidim razlog zašto ne bih na Svjetskom prvenstvu u Daeguu ove godine osvojio zlato. Znam da sam vrlo brz. Što mi daje vjeru da mogu biti najbrži? Naporan rad koji sam uložio u to", dodao je Powell čiji je lični rekord na 100 metara 9,72 sekunde, 14 stotinki slabiji od Boltovog svjetskog rekorda.

Potvrdio je Powell ujedno i kako će ove sezone nastupiti na mitinzima u Gatesheadu i Londonu gdje bi se trebao na stazi susresti s Gayom.