sport
0

MMA Hazard: Jačamo samopouzdanje ljudi i učimo da nenasilno riješe probleme

Piše: D. Brkić
Sredinom 2013. godine grupa entuzijasta u Tuzli je osnovala MMA Hazard, klub u kojem se praktikuje kombinacija mnogih borilačkih stilova poput boksa, tajlandskog boksa, hrvanja, brazilske džiju-džice i džudoa.

Glavni “krivci” za osnivanje MMA Hazard su Azur Salihović i Amel Adanalić, koji su ujedno i glavni klupski treneri.

"Mješovite borilačke vještine ili skraćeno MMA postaju sve popularnije u svijetu, a majstori raznih disciplina sve češće se odlučuju za ovakav vid borbe kako bi dodatno upotpunili svoje znanje. I u BiH sve je više MMA klubova, dok je u zemljama regije taj broj respektabilan", kaže Azur Salihović.

Tuzlanski MMA borci vježbaju u fiskulturnoj sali OŠ Slavinovići i KSC Mejdan, a klub broji 70 članova.

"Do kraja godine, odnosno 28. decembra, očekuje nas takmičenje u Beogradu. U discipline K1 nastupit ćemo Amel Adanalić i ja, dok će u amaterskim borbama nastupiti Maid Mustafić, Zemir Mašić i Vedad Šehović", najavljuje Azur Salihović.

U MMA Hazard ne kuju planove za daleku budućnost. U 2014. godini žele da stabilizuju klub, pronađu sponzore i da redovno posjećuju takmičenja u zemljama okruženja. Smatraju kako MMA ima perspektivu, a raduje ih činjenica što na treninge dolaze i dječaci od 6 ili 7 godina.

"Svako je dobrodošao u MMA Hazard bez obzira imao ili nemao neko predznanje o borilačkim sportovima. Na našim treninzima vlada prijateljska i opuštena atmosfera, a svi oni koji se odluče za vježbanje u našem klubu mogu izabrati rekreativni ili takmičarski oblik treninga. Sa našim članovima radimo i na jačanju samopouzdanja, nenasilnom rješavanju problema u svakodnevnom životu, izgradnji tijela i mentalnoj snazi", navodi Azur Salihović.

MMA