sport
1

MMA: Dogovoren meč Stojnića i Sancheza

FENA
Denis Stojnić
Denis Stojnić
Najbolji bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić i Orsat Zovko, vlasnik Fight Channela i čelnik Final Fight Championshipa, dogovorili su saradnju tako da će već na prvoj manifestaciji FFC-a, koja će se održati 29. marta u Osijeku u Hrvatskoj, nastupiti u borbi večeri protiv bivšeg UFC borca Eddieja Sancheza.

"Drago mi je što smo se dogovorili s Denisom. Njemu je potreban ozbiljan meč, a mislim da je Edi Sančez odličan protivnik", rekao je Zovko.

Vlasnik Fight Channela i čelnik Final Fight Championshipa ističe da je Stojniću prioritet prvi dvoboj.

"Odlučili smo se za Osijek jer je dvorana prošli put bila krcata. Mi prije svakog takmičenja imamo stastanak sa svim borcima. Ja im govorim da je najvažnije odraditi dobar meč. Neki naši borci su pobjeđivali, ali ih nismo dalje zvali, jer nisu bili atraktivni. Stojnić je veoma atraktivan borac kada je spreman. Zbog toga treba otići iz Sarajeva u Holandiju i potpuno se posvetiti treningu. Tamo ima odličnu ekipu trenera i sigurno je da će on i Sanchez pružiti odličnu borbu. Nakon Sancheza, plan je da Denis na FFC-u ima revanš s Riccom Rodriguezom", kaže Orsat.

Stojnić je odmah nakon dogovora sa Zovkom otišao u Holandiju, gdje u kampu "Golden Glorya“ čiji je član već dugi niz godina, počeo pripreme za okršaj protiv Sancheza.

"Već duže vremena sam dogovarao dolazak u FFC. To je organizacija koja je rasla iz godine u godinu i tu se već nalazi već pet-šest odličnih bivših UFC boraca. Zovko je napravio odličan projekat koji je veoma cijenjen u svijetu i drago mi je što sam dio tima. Napravili smo dogovor za tri meča", kaže Stojnić.