sport
344

MMA borac Ahmed Vila zabilježio najveću pobjedu u svojoj karijeri

Klix.ba
Ahmed Vila, mlada nada BiH MMA scene i član Akademije borilačkih vještina Pretorian Sarajevo protekle sedmice imao je najveći test svoje karijere. Uz pratnju klupskog kolege i pomoćnog trenera, Feđe Ahmetovića, ovaj talentovani borac se uputio na daleki Sibir gdje je predstavljao svoj klub, ali i svoju državu.

Sama borba održana je u sklopu događaj pod nazivom "Siberian Challenge" u Bratsku u Rusiji.

"Očekivana je vrlo teška borba s obzirom da je njegov protivnik, Rinat Sirazetdinov, vrlo iskusan i jak borac koji zbog svog velikog talenta već duže vrijeme trenira u Moskvi. S obzirom da je riječ vrhunskom borcu, naš predstavnik je znao da nema puno mjesta za greške te da je ovo pravi trenutak da pokaže svoj kvalitet u nadi da će se to i prepoznati. Desilo se ono čemu se najviše i nadao, a to je pobjeda. Nakon žestoke razmjene udaraca i dobre borbe u parteru, već u prvoj rundi, Vila je gušenjem natjerao domaćeg favorita na predaju. U potpunosti je oduševio publiku i u svoju karijeru dodao još jednu, vrlo važnu pobjedu", saopštili su iz Akademije borilačkih vještina Pretorian.

Ovom pobjedom Ahmed Vila je dokazao da je veliki kapacitet i da ga definitivno čeka svijetla budućnost u svijetu mješovitih borilačkih vještina.

"Za borbu sam saznao mjesec dana prije i odmah sam se počeo spremati. Na aerodromu u Moskvi nas je dočekao gradonačelnik Bratska koji nas je itekako ugostio. Ime protivnika sam saznao tri dana prije borbe i shvatili smo da je riječ o vrlo kvalitetnom borcu koji je veliki talent i od kojeg se očekuje mnogo. U borbu sam ušao maksimalno smireno, te sam sproveo taktiku do kraja. Pobijedio sam gušenjem. Nadam se da ću i u budućnosti ostvariti još bolje rezultate", kazap je Vila.