Veliki uspjeh
40

Mladi Splićanin postavio novi svjetski rekord u ronjenju na dah

Klix.ba
Boris Milošić (Foto: Instagram)
Boris Milošić (Foto: Instagram)
Mladi Splićanin Boris Milošić (22) novi je svjetski rekorder u ronjenju na dah nakon što je postavio rekord u disciplini Bi-Finn sa zaronom od 234 metra, javljaju hrvatski mediji.

Milošić je do najvećeg uspjeha u karijeri stigao na 13. Serbian Open Freediving Championshipu.

View this post on Instagram

New fins, new suit and a new World Record (Aida, pending) 😁 . At the 13.th Serbian open Championship in freediving, me and @maverick2go both set a WR with Bifins, making the exact same distance. . My mental strategies made it once again possible for me, to overcome a low point in motivation, physical preparation and even push my limits further than I expected in my current shape. . I want to say thank you to everyone who has been a big support for me, especially my coach @kondiciski_trening_split and sponsor @majestic_carbon . #apnea #apnoe #freedivig #freitauchen #water #sport #watersports #pushinglimits #extremesport #worldrecord #aida #bifins #majestic #carbonfins #wetsuits #champion #breathless

A post shared by Boris Freediver Milošić (@milosicboris) on

"Mentalna snaga mi je omogućila da nadjačam motivaciju, pripreme i da pomaknem vlastite granice od onih koje sam očekivao s trenutnom formom. Hvala svima na podršci", poručio je Boris nakon velikog uspjeha.

Inače, Milošić je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah bio peti, a to mu je bilo dovoljno da uđe u 1. kategorizaciju sportista prema HOO-u.

Ove godine je prije postavljanja rekorda slavio na takmičenjima u Atini i u Barceloni.

Milošić je već tri godine član RK Split koji je na takmičenju imao šest predstavnika.

Vezani članci