sport
0

Mladi karataši BiH nastavili s uspjesima

FENA
Čelnici Karate saveza BiH čestitali su mladim reprezentativcima BiH na uspjehu na EP u Trstu gdje su osvojili šest medalja.

Najviše uspjeha imao je kadetski reprezentativac Haris Sujković koji je u kategoriji do 75 kilograma osvojio naslov viceprvaka Evrope dok su Muhović i Vuković osvojili bronzane medalje.

Selektor kadetske reprezentacije BiH Ramiz Potur izjavio je da je ova reprezentacija nastavila s uspjesima na velikim takmičenjima, izrazivši nadu da će i dalje mladi karataši BiH osvajati medalje.

"U Trst smo otišli s pet kadeta i osvojili tri medalje. Mislim da imamo veliki potencijal, a nadam se da će ovi mladići i kao juniori i seniori bilježiti dobre rezultate. Nadam se da neće doživjeti sudbinu višestrukog prvaka BiH Nermina Potura koji i pored sjajnih rezultata nije pozvan u juniorsku reprezentaciju“ , izjavio je Potur.

Srebrenu ekipnu medalju osvojila je ženska juniorska reprezentacija BiH dok su se juniori okitili bronzanim odličjem.

Miroslav Klepić, selektor muške juniorske reprezentacije BiH, izjavio je da su njegovi takmičari prvi koji su Bosni i Hercegovini donijeli evropsku medalju u juniorskoj konkurenciji.

Na opasku kolege Ramiza Potura o nepozivanju njegovog sina Nermina u ekipu, Klepić je izjavio da je smatrao da u Trst vodi trenutno najbolju ekipu, navodeći da su takmičari svojim rezultatima opravdali ukazano povjerenje.

Generalni sekretar Karate saveza BiH Dragoslav Dojčinović naglasio je da su mladi bh. takmičari nastavili s uspjesima njihovih prethodnika, izrazivši nadu da će i u budućnosti ostvarivati još bolje rezultate.