Mladi hokejaši iz regije na 9. turniru "Happy Hockey Days" u Zetri

F
FENA
31.1.2019. u 13:50
110
1
Mladi hokejaši iz regije na 9. turniru "Happy Hockey Days" u Zetri
110
Mladi hokejaši iz regije na 9. turniru "Happy Hockey Days" u Zetri Foto: N. G./Klix.ba
Hokejaški savez Bosne i Hercegovine u naredna tri dana u Olimpijskoj dvorani Zetra organizira 9. međunarodni turnir "Happy Hockey Days".
Tradicionalani turnir ove godine bit će najmasovniji do sada, a okupit će više od 440 dječaka i djevojčica u tri dobne kategorije. Također, turnir će biti generalna proba za testiranje organizacije hokajaškog turnira na Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu, - EYOF-u, koji počinje za 12 dana.

Generalni menadžer Hokejaškog saveza BiH Adnan Mrkva na pres-konfrenciji je kazao da će na turniru učestvovati 11 klubova iz regije, među kojim je renomirani mađarski klub MAK iz Budimpešte, zatim slovenački klubovi Jesenice i Bled, Medvešćak, Mladost i Sisak iz Hrvatske, Parizan, Spartak, Vojvodina, NS Stars i Serbia girls, a od domaćih klubova HK Vukovi i ženski HK Lavice iz Sarajeva.

"Turnir će se igrati u tri dobne kategorije, ispod osam godina, ispod 10, te u kategoriji 14 i 15 godina. Ovaj dio turnira bit će prilika da obavimo testiranje za glavni turnir EYOF-a, i sve ono što je potrebno da hokejaški turnir tokom ovog takmičenja bude besprijekoran, jer HSBiH je praktično tehnički organizator turira EYOF-a", kazao je Mrkva.

Turnir "Happy Hockey Days" počinje u petak, kada su na programu dva susreta u kojim se sastaju Vukovi i Mladost (19 sati), te MAK i Jesenice (21 sat).

Turnir se nastvalja u subotu od 8.00 sati, u kategorijnama ispod osam i 10 godina, a od 19 sati ponovi su na programu susreti u kategoriji do 14 i 15 godina.

Mirza Hodžić menadžer za hokej na ledu ispred EYOF-a, kazao je da je saradnja s HSBiH u punom jeku, te da su sve interne pripreme već završene.

"Ostalo nam je da sve to istestiramo na samom ledu, kako bi imali jasnu sliku s čime raspolažemo za vrijeme samog EYOF-a u želji da besprijekorno organizujemo turnir", kazao je Hodžić.

Naglašava da će ljubitelji ovog sporta tokom EYOF-a u Zetri imati priliku da gledaju atraktivan i vrhunski hokej.

"U Sarajevo dolazi šest najboljih evropskih selekcija, koje su sigurno među top 10 u svijetu. To su Rusija, Finska, Češka, Slovačka, Bjelorusija i Švicarska. Ovo su najjače ekipe u kategoriji igrača ispod 17 godina iz koje će veliki broj za dvije-tri godine završiti u najjačim ligama svijeta", kazao je Hodžić.

Otavranja turnia "Happy Hockey Days".planirano je za subotu, 2. februara u 11.30 sati, a otvorit će ga ministar i kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurvić. Ulaz u Zetru je besplatan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: