sport
62

Mlade odbojkašice Goražda favoritkinje za prolaz na federalno prvenstvo

Piše: E.A.
Pionirke Ženskog odbojkaškog kluba Goražde pripremaju se za regionalno prvenstvo što je prvi stepen takmičenja za plasman na federalno i državno prvenstvo BiH. Na prvenstvu koje se održava u subotu u Sarajevu učestvuju još i ekipe Vogošće, Igmana i Novog Grada.

"Nastupamo kao i protekle tri godine za regiju Sarajevo. Spremamo se, treniramo dva puta dnevno u sali škole, kako bi se što bolje pripremile za plasman na federalno i državno prvenstvo BiH. Domaćin nam je ekipa Vogošće. Imamo tri utakmice, svako igra sa svakim i to je mislim najmjerodavniji način takmičenja i to će donijeti najbolje predstavnike za dalje takmičenje", kaže trenerica Adisa Herenda.

"Ove godine smo u kategoriji pionirki, 2000. godište i mlađe. Mi se nadamo dobrom uspjehu, jer smo igrale na ovom terenu, ali radujemo se i susretu sa drugim ekipama", kaže mlada odbojkašica Ema Tutić.

Goraždanke očekuju da će i ove godine biti najbolja ekipa na regionalnom prvenstvu.

"Mi smo bili prvaci regije Sarajevo, tako da smo i sada potajno favoriti i svi u nama gledaju favorite. Jaka je konkurencija djevojaka ali mi imamo iskustvo, to je velika prednost i radile smo dosta", kaže trenerica Herenda.

Ukoliko izbore prvo mjesto, Goraždanke će se plasirati na federalno prvenstvo, a dosadašnji rezultati govore da bi i u ovoj sezoni mogle biti među najboljima u BiH.