{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mlade odbojkašice Goražda favoritkinje za prolaz na federalno prvenstvo

Piše: E.A./Klix.ba
7.1.2015. u 14:10
62
0
Mlade odbojkašice Goražda favoritkinje za prolaz na federalno prvenstvo
62
Mlade odbojkašice Goražda favoritkinje za prolaz na federalno prvenstvo
Pionirke Ženskog odbojkaškog kluba Goražde pripremaju se za regionalno prvenstvo što je prvi stepen takmičenja za plasman na federalno i državno prvenstvo BiH. Na prvenstvu koje se održava u subotu u Sarajevu učestvuju još i ekipe Vogošće, Igmana i Novog Grada.
"Nastupamo kao i protekle tri godine za regiju Sarajevo. Spremamo se, treniramo dva puta dnevno u sali škole, kako bi se što bolje pripremile za plasman na federalno i državno prvenstvo BiH. Domaćin nam je ekipa Vogošće. Imamo tri utakmice, svako igra sa svakim i to je mislim najmjerodavniji način takmičenja i to će donijeti najbolje predstavnike za dalje takmičenje", kaže trenerica Adisa Herenda.

"Ove godine smo u kategoriji pionirki, 2000. godište i mlađe. Mi se nadamo dobrom uspjehu, jer smo igrale na ovom terenu, ali radujemo se i susretu sa drugim ekipama", kaže mlada odbojkašica Ema Tutić.

Goraždanke očekuju da će i ove godine biti najbolja ekipa na regionalnom prvenstvu.

"Mi smo bili prvaci regije Sarajevo, tako da smo i sada potajno favoriti i svi u nama gledaju favorite. Jaka je konkurencija djevojaka ali mi imamo iskustvo, to je velika prednost i radile smo dosta", kaže trenerica Herenda.

Ukoliko izbore prvo mjesto, Goraždanke će se plasirati na federalno prvenstvo, a dosadašnji rezultati govore da bi i u ovoj sezoni mogle biti među najboljima u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: