sport
0

Mlade gimnastičarke iz BiH donijele zlato sa Zlatibora

Sarajevo-x.com
Mlade ritmičarke KRSG “Olimpik” iz Sarajeva, pod vodstvom trenerice prof. Hidajete Glavinić, učestvovale su na 5. internacionalnom turniru u ritmičkoj gimnastici “Gracija-2011”, koji je održan na Zlatiboru 4. i 5. januara 2011. godine. Na turniru je učestvovalo 10 klubova iz Srbije, Rusije i Bosne i Hercegovine.

Dea Muminović (1999.), Azra Kadrić (2000.), Ajša Mujačić (2002.) i najmlađa Esma Mujačić (2005.) osvojile su četiri zlatne medalje.

"Ovo je prvi turnir u 2011. godini, ali i svojevrsna kruna našeg rada za prošlu godinu. Nadam se da će nam cijela 2011. biti uspješna i da će ritmičarke KRSG Olimpik otići na velik broj takmičenja u inostranstvu. Čim se vratimo u Sarajevo, počinjemo zimske pripreme, a uskoro nas očekuje takmičenje u Budimpešti", izjavila je prof. Glavinić, trenerica KRSG "Olimpik".

Ritmičarke se vrijedno pripremaju za sva predstojeća takmičenja, treniraju svakodnevno na više lokacija u Sarajevu i pripremaju tradicionalno Veče ritmičke gimnastike koje će se i ove godine održati u prostorijama OŠ "Fatima Gunić". Svi ljubitelji ovog sporta mogu uživati u vježbama ritmičarki KRSG "Olimpik".