{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mirza Teletović uručio dres humanitarcu Anelu Sejdiću

Klix.ba
15.10.2018. u 18:49
30
5
Mirza Teletović uručio dres humanitarcu Anelu Sejdiću
30
Mirza Teletović uručio dres humanitarcu Anelu Sejdiću
Sejdić i Teletović
Nekadašnji kapiten košarkaške selekcije BiH Mirza Teletović upoznao se i družio s Anelom Sejdićem, čovjekom koji je uplatio 2.600 KM na aukciji za malenu Dalal, licitirajući za potpisan dres našeg košarkaša.
Teletović mu tada obećao lično uručiti dres kada se Anel pojavi u BiH s obzirom na to da živi i radi u Austriji.

"Vidite ovog čovjeka koji stoji pored mene i s mojim dresom. Njegovo ime je Anel Sejdić. Običan je momak iz Bijeljine, koji živi u Austriji. Ima porodicu, suprugu, djecu i živi običnim porodičnim životom. Radi i prehranjuje svoju porodicu, pomaže roditeljima koliko može, a uz sve to je i jedan veliki humanitarac i čovjek. Prije nekoliko mjeseci na aukciju sam stavio svoj dres sa potpisom kako bismo pomogli maloj lavici Dalal. Obećao sam da ću, čovjeku, koji najviše ponudi novca za moj dres, lično stisnuti ruku i zahvaliti mu se, a sada sam to i uradio. Ponosan sam što među nama ima ljudi kao što je Anel i njegova porodica. Zajedno smo proveli više od sat vremena, smijali se i družili kao da se znamo godinama. Anel je za našu malu lavicu Dalal, koja se i dalje liječi, uplatio 2.600 KM i otkrio mi da mu je, uprkos činjenici što je čovjek koji živi od svoje plate, osnovni motiv bio pomoći, koliko je to u njegovoj moći. Anele, hvala ti što si čovjek i sretan sam što sam te upoznao", rekao je Mirza.

Anel Sejdić s Teletovićevim dresom
Anel Sejdić s Teletovićevim dresom


Skromni Anel Sejdić je ukratko ispričao kako je želio pomoći te da je veliki kolekcionar dresova naših košarkaških i nogometnih reprezentativaca.

Na konstataciju da je uplatio zaista veliki iznos, dodao je kako su njegova porodica i on odlučili pomoći maloj Dalal i da uopšte nisu razmišljali o iznosu.

"Drago mi je ako je uplata pomogla našoj Dalal. Pratim njeno liječenje i radujem se svakoj pozitivnoj informaciji. I ranije sam se uključivao u humanitarne akcije, a kada je Mirza objavio video i rekao da će on lično uručiti svoj dres, odlučio sam licitirati i hvala Bogu sve je prošlo u najboljem redu. Čekali smo neko vrijeme na upoznavanje, ali nije mi žao, jer me Mirza oduševio svojom skromnošću i dobrotom, a najvažnije od svega jeste da smo zajedno dali mali doprinos za liječenje naše Dalal", kazao je Sejdić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: