Bodybuilding
0

Mirsad Terzo i BiH obojeni bronzom

Sarajevo-x.com
Mirsad Terzo
Mirsad Terzo
Najbolji bh. bodybuilder Mirsad Terzo, zajedno u pratnji oficijelnog delegata naše reprezentacije Sanele Terzo, predstavljali su boje BiH na ovogodišnjem evropskom šampionatu u bodybuildingu, koje se održalo u Novom Sadu od 22. do 25. maja. Na evropskom šampionatu u bodybuildingu učestvovalo je 28 zemalja članica IFBB, sa preko 150 takmičara.

U veoma jakoj konkurenciji, u polufinalnoj večeri, naš najbolji bodybuilder je uspio osigurati učešće Bosne i Hercegovine u finalnoj večeri, tokom koje je Mirsad Terzo trijumfovao osvojivši bronzanu medalju u kategoriji do 80 kg.

Ovo je bilo prvo učešće naše države na evropskom šampionatu u bodybuildingu od 1995. godine, ali bez obzira što smo veoma mladi u ovom sportu u odnosu na ostale članice IFBB federacije, naš reprezentativac je bio prijatno iznenađenje na takmičenju.

Mirsad je za Bosnu i Hercegovinu osvojio mnogo zlatnih odličja, predstavljao i bio osmoplasirani na svjetskom juniorkom šampionatu 2000. u Dubaiju, nosio titulu Balkanskog šampiona za 2008. i nosi titulu vicešampiona Balkana za 2009., dok sada ponosno nosi bronzu u Evropi za BiH.

Oficijelni delegat Sanela Terzo prenosi da je učešće Bosne i Hercegovine na evropskom šampionatu prekretnica i korak naprijed u razvoju ovog sporta u Bosni i Hercegovini.

"Kao uvažena članica IFBB, BiH u narednom periodu treba uložiti jako mnogo truda i podržati naše bodybuilding i bodyfitness reprezentativce jer su, uistinu, oni pravi sportski ambasodori naše države u svijetu", ističe Terzo.

Tri najuspješnije zemlje evropskog šampionata po osvojenim medaljama su bile Ukraina, Poljska i Slovačka.