sport
56

Mirsad Mirojević, direktor Fantoma: Svi ciljevi su ispunjeni, izuzev titule prvaka BiH

Klix.ba
Foto: OKI Fantomi
Foto: OKI Fantomi
Fantomi su polusezonu prvenstva BiH završili na drugoj poziciji. Kada se osvrnu na prethodnu godinu, zadovoljni su učinjenim i postignutim rezultatima. Ostaje žal što nisu osvojili titulu prvaka BiH, ali su generalno jako zadovoljni s onim što su učinili u 2016. godini, saopćeno je iz kluba.

"Fantomi su 2016. godinu završili uspješno. Svi ciljevi koji su postavljeni su i ispunjeni, izuzev jednog, a to je titula prvaka BiH. U ovoj godini smo osvojili turnira 'Maslenica 2016', prvo mjesto na turniru u Zadru, uspješno organizovali, proveli i pobijedili na najjačem turniru zvanično na svijetu, a to je Sarajevo Open", istakao je direktor kluba Mirsad Mirojević.

U drugoj polusezoni Fantomi će pokušati uvođenjem promjena u trenažni proces još se bolje spremiti i na taj način osvojiti titulu prvaka BiH.

Ekipa je trenutno na zimskoj pauzi, a pripreme za nastavak prvenstva počinju polovinom januara. Prvi izazov u novoj, 2017. godini, bit će nastup na turniru u Zadru, na koji Fantomi putuju krajem januara.