sport
0

Ministar Hadžihafizbegović ugostio boksersku reprezentaciju iz Bavarske

FENA
Ministar kulture i sporta KS-a Emir Hadžihafizbegović ugostio je delegacije bokserskih reprezentacija njemačke pokrajine Bavarske (Bajern) i KS-a, povodom večerašnjeg održavanja revijalnih bokserskih mečeva.

Ministar Hadžihafizbegović je istakao kako su sportski događaji, posebno oni koji imaju međunarodni i prijateljski karakter, Sarajevu jako bitni, jer je to grad koji je u minulom ratu pretrpio mnoga razaranja sportskih dvorana.

Sportski duh koji ovaj grad ima nije srušen, kazao je ministar te dodao kako je veoma bitno da i boks ima ozbiljan tretman kakav i zaslužuje.

Jedan od organizatora večerašnjeg prijateljskog susreta Almedin Fetahović je objasnio da se ovim sportskim događajem obnovlja dugogodišnja bokserska saradnja između Bavarske i Sarajeva koja je počela prije 20 godina. Dodao je da će 3. septembra naša ekipa otputovati u Bavarsku na uzvratnu posjetu.

Revijalni bokserski mečevi održat će se večeras u KSC "Vogošća", u dvorani "Amel Bećković", u 19.00 sati, saopoćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Ministarstva kulture i sporta KS-a.