sport
0

Milan podijelio bodove s Chievom

NINA
u 27. kolu italijanskog prvenstva vodeći Milan povećao je prednost nad Romom na 11 bodova, a u ovom kolu postignuto je čak 32 pogotka u devet utakmica, što je najviše ove sezone.

Milan je na San Siru ugostio Chievo nadajući se kako će produžiti svoju nepobjedivost, međutim Veronezi su imali drukčije planove. Sculli je doveo Chievo u vodstvo u 22. minuti, a već u 39. domaći su navijači bili u šoku nakon pogotka Perrotte, jer davno je gostujuća ekipa vodila protiv Milana dva razlike na San Siru.

U isto vrijeme u Rimu je gostovala Bologna ohrabrena sjajnim rezultatima u posljednja dva kola. Pecchia je plavo-crvene doveo u vodstvo u 26., izjednačio je Cassano samo sedam minuta kasnije, ali konačni nokaut Romi zadao je Tare u 78. minuti.

I kada se činilo da će bodovna razlika između prve dvojice ostati nepromijenjena i da će oba vodeća kluba doživjeti poraze probudio se Milan. Pirlo je smanjio na 1:2 u 82., a vodeći strijelac prvenstva Shevchenko donio je scudetta vrijedan bod domaćinu svojim 20. pogotkom ove sezone u 97. minuti. Da, nije pogreška, u sedmoj minuti sudačke nadoknade.

Sve to iskoristio je Juventus uvjerljivom pobjedom nad Modenom 3:1. Dvostruki strijelac bio je povratnik u ekipu Trezeguet pa je sada Juve na drugom mjestu sa devet bodova zaostatka. Ne zaboravimo da Roma ima utakmicu manje.

Milan Rapaić ponovo je bio strijelac za Anconu izravno iz slobodnog udarca sa 25 metara, ekipa s Jadrana ponovno je zabila dva pogotka i to im još jednom nije bilo dovoljno niti za bod. Brescia predvođena igračem kola Robertom Baggiom postigla je čak pet golova, «zlatni repić» dva prekrasna, i tako odnijela bodove u najefikasnijoj utakmici 27. kola.

Inter je uistinu «lud» kako pjevaju igrači crno-plavih u najnovijoj himni pa je nakon 11 utakmica bez pobjede danas ubilježio treću uzastopnu iako je Reggina bila bolja momčad sa puno više prilika. Na Orreste Granillu u Reggio Calabriji završilo je rezultatom 2:0, a Adriano je u 93.minuti postigao pogodak nakon dva mjeseca. U borbi za Ligu prvaka pobjede su ostvarili i Lazio kod Perugie 2:1, te Parma na svom Tardiniju protiv Empolija s uvjerljivih 4:0.

Ovo kolo italijanskog nogometnog prvenstva obilježeno je odličnim potezima i golovima. Između sedam pravih Eurogolova ipak se ističu novi pogoci Fiorea za Lazio i Pirlov projektil za Milan.

Rezultati 27. kola:

Milan - Chievo 2:2 Brescia - Ancona 5:2 Juventus - Modena 3:1 Parma - Empoli 4:0 Perugia - Lazio 1:2 Reggina - Inter 0:2 Roma - Bologna 1:2

Sampdoria - Lecce 2:2 Siena - Udinese 1:0

Tabela: Milan 68 bodova, Juventus 59, Roma 57, Lacio 44, Parma 44, Inter 43 boda,...