|

Milan Jelić: Otkaz Pašaliću, Ušanoviću i svim selektorima

Milan Jelić: Otkaz Pašaliću, Ušanoviću i svim selektorima
0
N
Nezavisne novine
15.10.2006. u 22:44
0
komentara
0

dijeljenja
Milan Jelić: Otkaz Pašaliću, Ušanoviću i svim selektorima
Milan Jelić, predsjednik N/F Saveza BiH, u subotu naveče najavio je da će u ponedjeljak na sjednici Predsjedništva Saveza u Tesliću biti smijenjena kompletna administracija, kao i svi selektori i stručni štabovi u N/FS BiH, pišu Nezavisne novine.
Između ostalog, Jelić najavljuje da bi otkaze trebalo da dobiju i Ahmed Pašalić, direktor svih reprezentativnih selekcija, te Munib Ušanović, generalni sekretar Saveza, a da bi "brigu" o Savezu do daljeg trebalo da vodi 15 članova Izvršnog odbora i tročlano Predsjedništvo, u kojem osim Jelića još sjede Iljo Dominković i Sulejman Čolaković.

"Nezavisne" su u petak i subotu ekskluzivno objavile opširan izvještaj finansijskog vještaka o malverzacijama u Savezu, urađen za potrebe istrage Tužilaštva BiH. Glavnoosumnjičeni u istrazi su Ušanović, Pašalić, te sekretar za finansije Miodrag Kureš. Između ostalog, u izvještaju stoji da je od 1. januara 2001. godine do 31. decembra 2004. godine iz blagajne Saveza nestalo oko 400.000 KM i izbjegnuto plaćanje poreza oko 600.000 KM.

Intervju sa Milanom Jelićem možete pročitati na web stranici Nezavisnih novina.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.