sport
0

Mike Tyson objavio bankrot

Klix.ba
Bivši svjetski bokserski šampion Mike Tyson, čije je bogatstvo bilo procijenjeno na 300 miliona dolara, nedavno je objavio bankrot kako bi pokušao dovesti u red svoje finansije, izjavila je njegova odvjetnica.

Tyson se trenutno suočava sa optužbom za napad i neprimjereno ponašanje prilikom ozbiljnog incidenta u jednom hotelu u Brooklynu u mjesecu junu.

Prema riječima odvjetnice Debre Grassgreen njen klijent je u petak zatražio zaštitu od američkog suda koji rješava pitanja bankrota na Manhattanu.

Nekadašnji svjetski prvak u teškoj kategoriji koji je proveo tri godine u zatvoru sredinom 90-tih zbog silovanja i koji je bio suspendovan kao profesionalni bokser zbog otkidanja uha protivniku odlučio se na bankrot nakon dugogodišnjeg lošeg upravljanja njegovim finansijama i raskalašenog trošenja svih miliona dolara koje je zaradio.

Prema novinskim izvještajima, Tyson je zaradio i potrošio negdje između 300 do 500 miliona dolara. "Kao profesonalni borac koji je vođenje svojih poslovnih knjiga prepustio drugima, moj klijent nedavno je otkrio da njegovi dugovi daleko premašuju njegov imetak. Sada je odlučio preuzeti sve u svoje ruke." – izjavila je Tysonova odvjetnica za New York Post.