sport
0

Mijatović smanjuje platu Beckhamu?

FENA
Prema pisanju britanskog Gardiana, bivšem kapitenu engleske nogometne reprezentacije Davidu Beckhamu prijeti smanjenje plate u Real Madridu.

Beckhamova budućnost u kraljevskom klubu dovedena je u pitanje, piše list, pošto je sportski direktor Reala Predrag Mijatović upozorio da će Beckham morati da pristane na manje para ako želi da ostane na Bernabeu.

Tridesetjednogodišnji Beckham, kome ugovor ističe krajem ove sezone, počeo je četiri posljednje utakmice na klupi nakon Svjetskog prvenstva izgubio je i mjesto u engleskoj reprezentaciji.

Iako dvije strane žele da Beckham ostane u Španiji, Mijatović je u srijedu na konferenciji za novinare, na pitanje da li ima smisla povećavati platu engleskom igraču, uzvratio da niko ne pominje višak i da bi Beckhamu moglo da se dogodi da ostane ali za manje pare. Gardijan piše da se, nakon početne Realove ponude za produženje ugovora i odgovora Beckhamovih agenata, sada čeka nova cifra iz madridskog kluba i da su Beckhamovi predstavnici riješeni da njegovu godišnju platu održe na postojećem nivou od nešto manje od devet miliona eura.