sport
0

Mesud Pezer za Klix.ba: Svaka medalja ima svoju težinu i cilj mi je ostvariti olimpijsku normu

Piše: E. M.
Mesud Pezer (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mesud Pezer (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer na jučer održanom mitingu Dijamantske lige u Stockholmu osvojio je drugo mjesto bacivši kuglu na dužinu od 19,65 metara.

U razgovoru za Klix.ba ovaj uspješni bh. bacač kugle je kazao da je svoj nastup na Dijamantskoj ligi izborio preko svoga menadžera Hansa Ulrike. Iako nije ostvario svoj rezultat karijere, dužina iz Stockholma bila je dovoljna da dobije svoje mjesto na podiju.

"Konkurencija nije bila mnogo jaka, ali vrijedio sam mnogo više od 19,68 metara. Nije bilo nikakvog iznenađenja jer sam na treningu bio puno bolji, ali moram biti strpljiv i čekati svojih 'pet' minuta. Moj rezultat karijere je 19,99 metara, a jučer sam vrijedio mnogo preko njega, ali eto nisam imao dovoljno sreće", izjavio je Pezer za Klix.ba.

Ovaj mladi Zeničanin bh. javnost je obradovao i najsjajnijom medaljom sa Evropskog prvenstva za mlađe seniore koje je održano u Rijetiju 2013. godine. Pezer je dodao kako svaka medalja ima svoju težinu i značaj.

"Velika je težina ove medalje, iako sam imao sreće što nisu došli pojedini bacači, iskoristio sam to i završio na drugom mjestu", dodaje on.

Za kraj razgovora Pezer je istakao kako mu je cilj da ove godine ispuni svoj san i baci olimpijsku normu, te je dodao kako je samo pitanje vremena kada će se to dogoditi. Nakon jučerašnjeg takmičenja vraća se kući te će planirati ostatak sezone.