Atletika
0

Mesud Pezer postavio novi juniorski rekord BiH u bacanju kugle

FENA
Mesud Pezer
Mesud Pezer
Najbolji bosnaskohercegovački mladi atletičar - bacač kugle Mesud Pezer, postavio je novi državni juniorski rekord u ovoj disciplini na Dvoranskom mitingu u Novom Sadu.

Osamnaestogodišnji član Atletskog kluba Zenica, koji se takmičio u konkurenciji seniora, kuglu težine 7.260 kg bacio je na dužinu 17,51 m i osvojio drugo mjesto.

Ovom rezultatom Pezer je nadmašio dosadašnji dvoranski rekord, kojeg je sa 17,24 m držao Dragan Perić.

Pezer je tako nadmašio normu za nastup na ovogodišnjem evropskom juniorskom prvenstvu, koje će u julu biti održano u italijanskom Rijetiju.

Ovog vikenda Pezer će ponovo nastupiti u Novom Sadu, ali u juniorskoj konkurenciji i bacati kuglu težine 6 kg.

U isto vrijeme njegov klupski kolega i jedan od najboljih bh. atletičara svih vremena, također bacač kugle - Hamza Alić nastupit će na mitingu u Slovenskoj Bistrici.

Nastupi bh. atletičara i atletičarki na Dvoranskom prvenstvu BiH narednog vikenda u Zenici i na mitinzima u okruženju, poslužit će selektorima Kadi Delić-Selimović (žene) i Nebojši Matijeviću (muškarci) za donošenje konačne odluke o našim predstavnicima na dvoranskim prvenstvima Balkana i Evrope, koja se održavaju 23. februara u Istanbulu, odnosno od 28. februara do 3. marta u Geteborgu.