Uspješna godina za sport
15

Mesud Pezer i Lejla Begić proglašeni sportistima Zenice za 2018. godinu

Piše: E. M.
Goran Bulajić, Lejla Begić, Fuad Kasumović i Mesud Pezer (Foto: E. M./Klix.ba)
Goran Bulajić, Lejla Begić, Fuad Kasumović i Mesud Pezer (Foto: E. M./Klix.ba)
Nakon uspješne sportske godine za brojne sportiste i kolektive, Grad Zenica je ipak morao izabrati najbolje u 2018. godini te je večeras ta priznanja dodijelio najuspješnijem sportisti Mesudu Pezeru i sportiskinji Lejli Begić.

Žiri za Izbor sportiste 2018. godine sastavljen od sportskih novinara imao je veoma težak zadatak da od desetina uspješnih sportista i kolektiva izabere one najbolje, a nakon pristiglih prijava na večerašnjem događaju u Bosanskom narodnom pozorištu proglasili su najbolje. Titulu sportiste godine odnio je bacač kugle Mesud Pezer, dok je karatistkinja Lejla Begić najbolja sportistkinja 2018. godine u Zenici.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Najbolji sportista u invalidskom sportu za 2018. godinu je Fadil Smajić, dok je za sportistkinju izabrana Zerina Skomorac.

Kategoriju najboljeg juniora osvojio je Maid Redžić, dok je za najbolju juniorku 2018. godine izabrana Mediha Salkić. U kolektivnom sportu najbolji junior je Anes Podojak.

Za najboljeg sportskog trenera izabran je atletski trener Elvir Krehmić, a za najbolji sportski kolektiv Atletski klub Zenica koji je u protekloj godini osim organizacije prestižnih atletskih takmičara sa svojim takmičarima ostvario i izvanredne rezultate na domaćim, regionalnim i evropskim takmičenjima.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Sportske nade Zenice po izboru žirija su: Zeirna Sivac, Dajra Duraković, Alen Bičakčić, Lana Zakić, Fatih Šišić, Ajla Selimović, Adin Šećibović, Miran Kulalić, Džan Čeljo, Irma Kulačić, Ena Beganović i Irvin Džananović.

Priznanja su dodijeljena i sportskim radnicima i to: Mustafi Dizdareviću, Nedžadu Heci, Juri Miljaku, Amri Karapandžić, Merimi bebi, Begzadi Glibo, Zoranu Zovki, Ekremu Imamoviću i Mirzi Kovaču.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Za događaj godine u Zenici izabrane su Balkanske igre u stonom tenisu, a posebno je naglašen i angažman Zeničanina Edina konjića koji je ostvario izuzetne rezultate u ovom sportu.

Nagradu za životno djelo dobio je Zdenko Mileusnić.