Zbog koronavirusa
90

Messi u luksuznoj vili provodi vrijeme u samoizolaciji, oglasio se na Instagramu

N. K.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Argentinski napadač Lionel Messi nalazi u svojoj luksuznoj vili u Barceloni u samoizolaciji nakon što je koronavirus pogodio svijet, a britanski mediji podsjećaju kako napadaču Katalonaca to baš i neće teško pasti.

Naime, Messi je u ovom španskom gradu kupio vilu za šest miliona eura, ali i sve kuće oko vile kako bi imao mira od komšija.

Vila ima bazen, nogometni teren, ogroman vrt, nekoliko terasa, vinski podrum te nekoliko spratova s brojnim prostorijama.

Također, ova luksuzna vila posjeduje veliku dvoranu u kojoj Messi može održavati formu za vrijeme koronavirusa, dok je za djecu izgradio i veliku igraonicu.

Messi je danas objavom na Instagram profilu i pozvao sve ljude da se ponašaju odgovorno i ostanu kod kuće, uslijed pandemije koronavirusa.

"Ovo su komplikovani dani za sve. Zabrinuti smo zbog dešavanja i želimo da pomognemo koliko možemo onima kojima je najteže, onima čije su porodice ili prijatelji ugroženi, kao i onima koji se bore protiv virusa u bolnicama i zdravstvenim ustanovama. Šaljem im mnogo snage svima", napisao je argentinski napadač.

Podsjetimo, najveće svjetske sportske zvijezde nalaze se u karantini pa tako i nogometaši Barcelone, koja je prekinula treninge i poslala igrače kućama.

U međuvremenu su odgođena gotovo sva sportska takmičenja pa tako i ona najpopularnija poput Premiershipa, Lige prvaka, Serije A, NBA lige i drugih.