sport
0

Meškić, Tošić i Vukšić izabrani u Predsjedništvo Atletskog saveza BiH

FENA
U hotelu Dom penzionera u Zenici danas je održana Izvještajno- izborna Skupština Atletskog saveza BiH na kojoj je izabrano i novo tročlanovo Predsjedništvo za naredni četverogodišnji period.

I dok su predsatvnici bošnjačkog i srpskog naroda u Predsjedništvu ostali isti, Ibrahim Meškić i Momir Tošić, umjesto Stjepana Kljuića, za novog člana Predsjedništva ASBiH je izabran Zoran Vukšić.

Skupština je prethodno usvojila Izvještaj o radu ASBiH koji je podnio aktuelni predsjednik Ibrahim Meškić, koji je u svom izlaganju podsjetio na teške uvjete u kojima egzistiraju bh. atletski klubovi.

O ovoj temi, s posebnim osvrtom na nedostatak Zakona o sportu na nivou BiH, govorila je i Nađa Avdibašić, predsjednica Olimpijskog komiteta BiH i nekadašnja vrhunska atletičarka. Na prigodnoj svečanosti, predsjedavajući Vijeća općine Zenica, Milenko Karović uime načelnika Općine Zenica Husejina Smajlovića primio je priznanje koje Atletski savez BiH za izuzetan doprinos u razvoju atletike dodjeljuje Smajloviću.

Husejin Smajlović promoviran je u počasnog člana ASBiH. Visoko priznanje prvom čovjeku Općine Zenica uručeno je povodom angažmana na izgradnji savremenog Atletskog stadiona Kamberovića polje na kojem su proteklog ljeta uspješno organizovane 61. balkanske seniorske atletske igre.