sport
0

Mešić: Najbitnije da zadržim formu do EP-a u Cirihu

FENA
Kemal Mešić
Kemal Mešić
Bh. atletičar, bacač kugle Kemal Mešić, u maju je ostvario vrhunske rezultate na nekoliko međunarodnih atletskih mitinga.

Početkom mjeseca u Crnoj Gori dva puta je osvajao drugo mjesto, dok je na mitinzima u Brazilu osvojio prvo i treće mjesto. Na Međunarodnom atletskom mitingu u njemačkom Halleu bio je drugi, a srebrenom medaljom se okitio i na mitingu u Slovenskoj Bistrici 25. maja.

U Sloveniji je ostvario i svoj najbolji ovosezonski rezultat bacivši kuglu 20.18 metara, ali, kako je istaknuo u izjavi za Agenciju Fena, najbitnije je da mu je forma u uzlaznoj putanji do evropskog prvenstva koje će biti održano u augustu u Cirihu.

"Protekli mjesec bio je veoma uspješan za mene. Imao sam šest, sedam jakih takmičenja koja sam uglavnom završavao na prvom ili drugom mjestu. U Slovenskoj Bistrici sam imao svoj najbolji hitac ove sezone. Nadam se da ću nastaviti s dobrim rezultatima da bi bio što spremniji za evropsko prvenstvo u Cirihu", rekao je Mešić.

Istaknuo je da se nada da će u bliskoj budućnosti osvojiti medalju na nekom od velikih takmičenja.

"To je ono što motiviše većinu sportista, pa i mene. Nadam se da ću na nekom od velikih takmičenja ostvariti svoj najbolji rezultat, a onda je realno očekivati i medalju", zaključio je Mešić.

Mešića već iduće sedmice očekuje atletski miting u Zenici, a tri dana nakon toga pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine na kojem će braniti titulu.