Mensur Peljto besplatno podučava mlade boksere

Klix.ba
8.2.2013. u 09:58
0
12
Mensur Peljto besplatno podučava mlade boksere
0
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Škola boksa Kamp-sport "Peljto“ iz dana u dan okuplja sve veći broj omladinaca, bilježi rezultate i škole poput ove pokazatelj su da nije sve tako crno u ovoj zemlji. Jedan prosječan trening broji između 25 i 30 mladića, a u posljednjoj godini dana, od kada postoji, kroz školu je prošlo više od stotinu njih. Vještine ovog plemenitog sporta prenosi im bivši šampion svijeta u boksu, bh. sportista Mensur Peljto.
Važno je napomenuti da se treninzi održavaju u ne tako dobrim uslovima Ledene dvorane Centra "Skenderija“, ali su besplatni za sve, te su polaznicima obezbjeđene rukavice i ostala prateća oprema.

"Uvjeren sam da će mnogi od ovih momaka postići vrlo značajne rezultate u boksu.
Na tome i radimo svakog ponedjeljka, srijede i petka. Momci su puni snage i izabrali su pravi sportski put da je iskoriste. Ja sam tu da im prenesem znanje, dalje ih usmjerim i uvjerenja sam da medju njima ima olimpijskih nada. Jednom sedmično održimo edukativni čas, razgovaramo o zdravom načinu života, ishrani, pozitivnim vrijednostima, posjećuju nas fudbaleri, košarkaši...U svakom slučaju, vrijemo dobro iskoristimo u radu i disciplini", riječi su Mensura Peljte, danas magistra kinezioloških nauka.

Fotografije u galeriji prenose dio atmosfere na treningu koji je održan u vrijeme prijenosa nogometne utakmice između reprezentacija Slovenije i Bosne i Hercegovine, tako da nije teško zaključiti šta ovim mladićima predstavlja boks kao trenažni proces. Svakako, treba ih podržati u tome.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: