Vaterpolo
0

Međunarodni turnir "Sarajevo Champions Challenge" počinje u petak

FENA
Drugi međunarodni vaterpolo turnir "Sarajevo Champions Challenge 2010'', u organizaciji Olimpijskog bazena Otoka, bit će održan u Sarajevu od 8. do 10. oktobra.

Na turniru će učestvovati ekipe VK "Jadran" Herceg Novi, PVK "Rabotnički" Skoplje, TEVA "Vasas Plaket" Budimpešta i VK "Jadran" Split.

Predsjednik Vaterpolo saveza Kantona Sarajevo Elvir Hadžiahmetović kazao je na današnjoj pres-konferenciji da je primarni cilj ovogodišnjeg turnira stjecanje iskustva mladih igrača te afirmiranje turnira kroz međunarodni vaterpolo kalendar.

"Naš cilj je promocija i popularizacija vodenih sportova i podizanje nivoa bh. vaterpola, ali smatramo da je realno da od naredne godine međunarodna vaterpolo asocijacija upiše turnir u svoj kalendar, što bi uvrstilo naš turnir među najbolje evropske vaterpolo manifestacije", objasnio je on.

Direktor Olimpijskog bazena Mujo Gec smatra da je došlo vrijeme da se formira federalni vaterpolo savez, a potom i savez na nivou cijele BiH, što bi uz afirmiran međunarodni turnir bila dobra uvertira za kandidaturu BiH za velika plivačka i vaterpolo prvenstva.

Organizatori napominju da bazen Otoka neće pružati usluge korisnicima od 8. do 10. oktobra zbog odigravanja turnirskih utakmica.