|

Međunarodni olimpijski komitet traži novi termin za odgođene Olimpijske igre

Međunarodni olimpijski komitet traži novi termin za odgođene Olimpijske igre
11
F
FENA
26.3.2020. u 15:18
1
komentara
11

dijeljenja
Međunarodni olimpijski komitet traži novi termin za odgođene Olimpijske igre Foto: EPA-EFE
Međunarodni olimpijski odbor (MOK) sarađuje s drugim svjetskim sportskim organizacijama da se odredi novi datum za odgođene OI Tokio i to negdje u julu ili augustu sljedeće godine te se svi nadaju da će novi termin biti poznat za mjesec, piše danas japanski list Yomiuri.
John Coates, šef koordinacijskog komiteta za Tokio u MOK-u izjavio je za Yomiuri da igre trebaju biti održane između Grand Slam turnira Wimbledona, koji se održava od sredine do kraja jula, i US Opena koji starta krajem augusta.

"Želimo više-manje finalizirati datume u sljedeće četiri sedmice", izjavio je Coates.

Coates, koji je ujedno i predsjednik Australskog olimpijskog komiteta (AOC), navodi kako smještanje olimpijskih Igara u ljeto ovisi o izbjegavanju poklapanja sa Svjetskim prvenstvom u plivanju (16. jula do 1. augusta) i atletskog SP (od 6. do 15. augusta).

Predsjednik Međunarodne atletske federacije Sebastian Coe je jučer izjavio da se atletsko SP može prebaciti i na 2022. godinu ako bude potrebno.

Danas je organizacijski komitet OI Tokio 2020 osnovao radnu grupu koja će se baviti pitanjima vezanima za odgodu, poput novih datuma.

Za sada se nije razgovaralo o tačno određenim terminima, ali datum treba biti odlučen što prije, izjavio je jedan od dužnosnika organizacijskog komiteta Hidemasa Nakamura nakon prvog sastanka radne grupe.

Predsjednik MOK-a Thomas Bach je jučer izjavio da su na stolu "sve opcije" za nove datume pa i mogućnost organiziranja odgođenih Igara prije japanskog ljeta.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...