Dani Grada Sarajeva
0

Međunarodni karate turnir Grand Prix Alija Izetbegović

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U okviru manifestacije "Dani Grada Sarajeva" Univerzitetski karate klub Bosna i Karate savez BIH organiziraju međunarodni karate turnir "Grand Prix Alija Izetbegović".

Najbolji majstori karatea današnjice nastupit će na turniru, koji će biti održan u subotu 2. aprila 2011. u Olimpijskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

Turnir se održava u znak sjećanja na prvog predsjednika BiH, rahmetli Aliju Izetbegovića.

"Ovo je prilika da se sjetim rahmetli predsjednika, i podsjetimo da je upravo Alija Izetbegović jedan od političara koji je konstantno podržavao nastupe karatista, koji su uvijek slovili za najbolje ambasadore naše zemlje. Prilika da se zahvalimo na podršci, telegramima, prijemima, finansijskoj podrsci koju su bh. reprezentativci imali od rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića", kaže selektor karate reprezentacije i direktor Univerzitetskog karate kluba Bosna Suad Ćupina.

Na turniru, ucčestvuju vodeće svjestke i evropske selekcije, koje se pripemaju za predstojeća takmičenja .

"Imamo potvrdu učesća selekcija Francuske, Italije, Turske, Makedonije, Malezije,Rusije, SLovenije, Srbije, Hrvatske i reprezentacija BiH. Biće to prilika da vidimo snagu naše selekcije pred predstojeća velika takmičanje od kojih je prvo seniorsko prvenstvo Evrope. Iduće godine u ovom terminu organizirat će jedan od susreta svjetske karate lige, jednog od najjačih karate takmičenja " ističe selektor karate reprezentacije Suad Ćupina.

Selektor će se moći uvjeriti i u kvalitet bh. reprezentativaca, od kojih se na ovom turniru, ali i na Evropksom prvenstvu očekuje plasman u sami vrh i borba za medalje.

Uvodne borbe na pocinju u subotu 2. aprila 2011. u 09 sati. Kvalifikacijski mečevi na programu su od 14.00 sati. Svečano otvaranje je u 17 sati, nakon čega slijede finalne borbe.