sport
0

Međunarodni dječiji hokejaški turnir Happy Hockey Days 2016

Klix.ba
Foto: Hokejaški savez BiH
Foto: Hokejaški savez BiH
Iz godine u godinu hokejaški klubovi iz regije sa svojim najmlađim igračima u februaru dolaze u Sarajevo, na tradicionalni dječiji turnir Happy Hockey Days, saopštili su iz Hokejaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Tako će biti i ovaj vikend, 13. i 14. februara 2016. godine Sarajevska Zetra oživjet će dječijom grajom, a na ledenoj plohi izmjenjivat će se timovi uzrasta do 9 i 11 godina, koji dolaze iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, uz domaćine iz Bosne i Hercegovine.

Organizator turnira je Hokejaški klub Stari Grad iz Sarajeva.

Preko dvije stotine djevojčica i dječaka takmičit će se u dvadesetominutnim utakmicama koje će se, po tri istovremeno, odigravati na trećinama ledenog terena Zetre.

Posebna atrakcija turnira bit će ženski "Jamboree" - utakmice na kojima će igrati miješani timovi sastavljeni od najboljih mladih hokejašica iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na ovaj način promovirat će se ženski hokej, učvrstiti veze između klubova, a igračice će uživati u igri sa vršnjakinjama iz drugih klubova.

Na turniru učestvuju Siscia iz Siska, beogradski Partizan, novosadski NS Stars, Spartak iz Subotice, Serbia Girls - srbijanska selekcija djevojčica, Lisjaki iz Maribora, te domaći timovi Ajkule, Vukovi, ženski tim iz Sarajeva, igračice iz Siska i zagrebačkog Griča.

Utakmice počinju već u 8:00 sati u subotu i nedjelju, dok je svečano otvaranje planirano za subotu u 10:50 sati. Ženske Jamboree utakmice odigrat će se u subotu u 14:00 sati i nedjelju u 13:15 sati.

Hokejaški klub Stari Grad poziva sve zainteresirane da dođu u Zetru i podrže naše ledene Zmajiće i Zmajice. Ulaz je besplatan!