{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodni dani Sportskih igara mladih: Medalje iz Splita doputovale u BiH

2.9.2014. u 12:50
66
3
Međunarodni dani Sportskih igara mladih: Medalje iz Splita doputovale u BiH
66
Nakon što su uspješno završene četvrte BH Telecom Sportske igre mladih, dječija reprezentacija sastavljena od mališana pobjednika iz Bosne i Hercegovine otputovale je u Split na Međunarodne dane Igara.
Simboličnim gašenjem plamena protekle sedmice na splitskoj Rivi zatvorene su 18. Sportske igre mladih na kojima je ove godine u ukupno tri zemlje regije učestvovalo više od 100.000 takmičara. Baklja Sportskih igara mladih upaljena je 2. aprila u Umagu, prošla je cijelu Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, te Srbiju u kojoj su Igre organizovane po prvi put.

Prije same ceremonije zatvaranja Igara, dodijeljene su medalje najuspješnijim takmičarima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. U BiH su otputovale dvije zlatne i tri srebrne medalje, a najbolje sportske vještine pokazala je ekipa "Manijaci" iz Konjica koja je osvojila prvo mjesto u uličnoj košarci, te ekipa "FK Sloboda 99" iz Tuzle koja je osvojila prvo mjesto u malom nogometu.

Predsjednik Organizacijskog odbora Igara, Zdravko Marić, podsjetio je kako je cilj Igara uvijek isti – potpuno besplatno omogućiti djeci da se kroz sportska natjecanja druže, ostvaruju prijateljstva i promovišu toleranciju i zdrav život.

"Neka im Sportske igre mladih budu omiljena fotografija u sjećanjima", poručio je Marić.

Igre u BiH ove godine su okupile 35.304 dječaka i djevojčice, a takmičenja su održana u 25 bh. gradova.

"Igre će i u narednom periodu u saradnji sa Košarkaškim savezom i u uz finansijsku podršku USAID-a nastaviti promovisati projekat 'Fer igra za fer djetinjstvo', gradeći prijateljstva i stvarajući lijepe uspomene. Svim našim dosadašnjim i budućim učesnicima želimo uspješnu novu školsku godinu i zakazujemo im susret slijedeće godine!", poručio je Haris Deliahmetović, predsjednik Igara za Bosnu i Hercegovinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: