Najviše nogometaša
1

McIlroy predvodi listu najbogatijih sportista u Britaniji do 30 godina, Murray drugi, Bale treći

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
"Sunday Times Rich List" objavila je listu najbogatijih sportskih zvijezda u Velikoj Britaniji koji imaju 30 i manje godina, a prema najnovijim podacima, na prvom mjestu nalazi se golfer Rory McIlroy koji je svoje bogatstvo povećao na 110 miliona funti.

On je u ovoj godini inkasirao oko 28 miliona funti i zahvaljujući tome se ubjedljivo nalazi na prvom mjestu, dok je iza njega sa šest zarađenih miliona u ovoj godini teniser Andy Murray s bogatstvom od 83 miliona funti.

Na trećem mjestu nalazi se zvijezda Real Madrida Gareth Bale koji je u ovoj godini zaradio 20 miliona eura i njegovo bogatstvo se sada procijenjuje na oko 74 miliona funti, a u prvih pet još se nalaze nogometaš Manchester Cityja Sergio Aguero i bokser Anthony Joshua.

U prvih deset još se nalazi pet nogometaša koji nastupaju igraju u engleskom Premiershipu. Eden Hazard sa 32 miliona funti nalazi se na šestom mjesto, dok je sa 28 miliona funti na sedmom mjestu Mesut Ozil. Dalje slijede Theo Walcott, Paul Pogba i Juan Mata, a sve do 16. mjesta nalaze se igrači koji igraju u engleskim klubovima.

Puna Sunday Times lista bogatstva biće objavljena 13. maja.