Pretukao djevojku
0

Mayweather nakratko u zatvoru, čeka ga suđenje

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Američki bokser Floyd Mayweather Jr. u petak se nakratko našao iza rešetaka u Las Vegasu pod optužbom za delikt. Njegova bivša djevojka tvrdi da ju je slavni bokser tukao i ukrao joj mobitel tokom svađe ispred njihovo troje djece.

Mayweather (33 godine) se nije izjasnio, te je bio pušten iz zatvora u okrugu Clarc uz kauciju od 3.000 dolara. Zabilježena je optužba protiv njega za ''veliku krađu'', zbog koje će morati na suđenje. Prvo ročište je 9. novembra na sudu u Las Vegasu.

Bokserov advokat Richard Wright zanijekao je Mayweatherovu krivnju za optužbu baziranu na prijavi njegove bivše djevojke Josie Harris...

"Floyd nije počinio nikakvu veliku krađu. Josie nije mogla pronaći svoj iPhone. Mi ćemo ga pokušati pronaći ili joj nabaviti novi. Spremni smo sarađivati u istrazi i očekujemo da se to pitanje riješi", kazao je odvjetnik.

Harris je u prijavi odjelu suda u Clarcu za zaštitu unutar obitelji navela kako joj je Mayweather prijetio da će ju ubiti u sukobu koji je izbio u četvrtak rano ujutro. Kazala je da je bokser bio ljut zbog njezine veze s drugim muškarcem.

U dokumentu stoji kako su Mayweather i Harris živjeli zajedno sedam godina, te se razišli u maju ove godine nakon 15 godina veze koju su prekidali pa opet obnavaljali. Harris je u prijavi navela i da je bokser tukao drugu bivšu djevojku, ali nije spomenula krađu mobitela.

Navela je bokserova bivša djevojka da ju je Mayweather povlačio za kosu, udario je u glavu i savijao joj ruku...

"Urlao je i prijetio da će ubiti i mene i mog dečka. Prijetio je i da ima svoje ljude koji mi mogu nauditi. Ako ikako postoji način da mi pomognete, molim vas da to učinite", napisala je Harris u prijavi sudu za zaštitu.

Policija je u četvrtak navela kako je Harris primila tretman u bolnici u Las Vegasu zbog manjih povreda. Sudija je dodijelio 30-dnevnu zaštitu bokserovoj bivšoj djevojci, a primjerak tog dokumenta bio je dostavljen i Mayweatheru prilikom izlaska iz zatvora.

Floyd Mayweather je bio svjetski prvak u pet različitih težinskih kategorija, a tokom profesionalne karijere nije ubilježio nijedan poraz. Iza sebe ima 41 ulazak u ring i isto toliko pobjeda, od čega 25 nokautom.

Svijet boksa već duže vrijeme iščekuje njegovu moguću borbu protiv Filipinca Mannyja Pacquiaa za naslov u velter-kategoriji. Analitičari smatraju da bi to bio najisplativiji bokserski meč ikad s procijenjenom zaradom od 40 miliona dolara za svakog boksera.