sport
0

Mayweather i De La Hoya potukli sve rekorde

FENA
Oscar De La Hoya i Floyd Mayweather Junior
Oscar De La Hoya i Floyd Mayweather Junior
Dugoočekivani dvoboj za naslov apsolutnog prvaka svijeta u polusrednjoj kategoriji verzije WBC u subotu u Las Vegasu između američkih boksera Oscara De La Hoye i Floyda Mayweathera Juniora potukao je sve rekorde po zanimanju javnosti i zaradi.

Prema vijestima iz menadžerske agencije Golden Boy Promotions, rasprodano je svih 16.500 ulaznica za dvoranu MGM Grand Hotel and Casino u Las Vegasu, a zarada od čak 19 miliona dolara premašio je za dva miliona dolara dosad najskuplji boksački dvoboj u povijesti održan 1999. godine između Lennoxa Lewisa i Evandera Holyfielda. Ulaznice za Meč stoljeća u Las Vegasu nude se na internetu po cijeni od 20.000 dolara, a cijena skupocjene karte zasigurno će još rasti do subote.

Također, organizatori prodaju i oko 35.000 ulaznica za zatvorene prostore u samom Las Vegasu, u kojima će se na velikim ekranima prenositi dvoboj čija su prava otkupila televizijske postaje iz 176 zemalja, ali se u SAD-u može vidjeti samo preko plaćenih kabalskih kanala.

Mayweather (30) i De la Hoya (34) smatraju se najboljim i najpopularnijim bokserima na svijetu, a mnogi malu prednost daju mlađem i dosad nepobjeđenom Mayweatheru, koji je 24 od svojih 37 borbi završio nokautom. De La Hoya u karijeri uz 38 pobjeda ima i četiri poraza, a osim naslova olimpijskog pobjednika iz 1992. godine osvajao je profesionalne naslove prvaka svijeta u šest različitih kategorija.

Stručnjaci De La Hoyu smatraju fizički jačim i iskusnijim, dok je prednost Mayweathera u brzini i tehnici. De La Hoya će za dvoboj dobiti više od 25 miliona dolara, a Mayweather 11 miliona.