sport
0

Maurice Greene: Blake će pobijediti Bolta na stotki

Totalsport
Maurice Greene
Maurice Greene
Yohan Blake je, a ne Usain Bolt, najveći kandidat za osvajanje medalje u jednom od najuzbudljivijih događaja na Olimpijskim igrama, atletskom sprintu na 100 metara.

"Čeka nas sjajna utrka, daleko izjednačenija no što je bila u Pekingu prioje četiri godine", prognozirao je za španski sportski list AS 38-godišnji Amerikanac Maurice Green, osvajač zlatne medalje na Igrama u Sydneyju prije 12 godina i još uvijek vlasnik šestog najbržeg rezultata (9.79) na stometarskoj atletskoj dionici.

"Ipak, o zlatu bi trebala odlučivati dva najbrža čovjeka današnjice: Usain Bolt i Yohan Blake. Ako me pitate ko je od dvojice Jamajčana bolji, ja bih se kladio na Blakea. Ove je sezone pokazao da je brži od Bolta. Pobijedio ga je direktnom dvoboju".

"Znate, rezultati vam, kad je u pitanju stometarski sprint, rijetko lažu. Blake je zato u boljoj formi za ove Igre. Usain u Londonu nije onaj iz Pekinga", zaključio je Eurosportov stručni komentator.

Blake je u London stigao s najboljim vremenom sezone na stotinu metara (9.75). Ima i šesti najbolji rezultat (9.84). Bolt ima drugi najbrži rezultat sezone (9.76) te još dva među šest najboljih, tako da se Greeneov stav čini prilično radikalnim. Hoće li se ipak pokazati točnim, vidjet ćemo iduće nedjelje, petog augusta, kada se trči finale.